אתר נגיש – תבונה עסקית ומחויבות חברתית
רשת האינטרנט הופכת להיות חלק בלתי נפרד מחיינו והיא מספקת לנו מידע ושירותים בכל תחומי החיים. היא משרתת אותנו מבחינה אישית, בריאותית, תרבותית, מקצועית, לימודית, אקדמית, צרכנית, ועוד. בעוד שאתרי אינטרנט זמינים ונגישים כמעט לכל דורש לא כך הדבר עבור אנשים עם מוגבלות.
בישראל משערים ש 20 אחוז מהאוכלוסייה הם אנשים עם מוגבלות בדרגות שונות הזקוקים לסיוע בנגישות בכלל ובגלישה באתרי אינטרנט בנפרט. עובדה זו לצד העובדה שמרבית אתרי האינטרנט אינם נגישים מקשה מאוד על אנשים עם מוגבלות לגלוש ברשת האינטרנט ולנצל את משאביה האדירים.
אתר אינטרנט נגיש צריך לאפשר לאדם עם מוגבלות להפיק את אותה התועלת ולתפעל את האתר באמצעות טכנולוגיה מסייעת לנגישות כפי שהאתר זמין ונגיש לאדם ללא מוגבלות.
קנס בגובה 50,000 ש"ח לאתרים בלתי נגישים
על פי התקנות, יש להנגיש כל אתר קיים בתוך 36 חודשים (3 שנים) מיום כניסת התקנות לתוקף (25/10/13). כל אתר חדש העולה לאוויר לאחר כניסתן לתוקף של התקנות חייב להיות נגיש.
חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות תשנ"ח-1998 הוא החוק הבסיסי העוסק בזכויותיהם של אנשים עם מוגבלות. מכוחו תוקנו תקנות רבות הנוגעות לנגישות, תקנות אלו כוללות סעיף ספציפי ומפורט (סעיף 35) לעניין הנגשת אתרי אינטרנט ומה נדרש מבעל אתר לבצע בכדי לעמוד בתקנות ובחוק.
אתר אינטרנט נגיש יכלול:
- תמיכה בתוכנה קוראת מסך
- תפעול האתר ע"י מקש ה - TAB והחצים ללא צורך בשימוש בעכבר
- שימוש בכותרות לטובת גלישה נוחה ואפקטיבית לקוראי מסך
- הדגשת קישורים במספר אופנים
- הוספת כותרות ותמלול סרטונים
- קובץ התקנות